data journalism, infographic, journalism

Dades sobre Catalunya abans de decidir el seu futur (I)

Falta poc pel 9-N, i tot i no saber què passarà al carrer i a les urnes, sí que tenim dades que mostren què passaria amb una Catalunya independent.

Referent a Espanya

Catalunya concentra el major nombre d’empreses actives de l’Estat, amb un 18,48%. La segueixen Madrid i Andalusia, ocupant quasibé la meitat del formatge. Però no només concentra el major nombre total d’empreses, sinó que també és líder en el sectors corresponents.

Amb dades del 2014, Catalunya ocupa un 18,50% d’empreses en el sector de la indústria, un 18,11% en la construcció, un 17,05% en el comerç i un 19,18% en la resta dels sectors. En el segon lloc es barallen Andalusia i la Comunitat de Madrid, majoritariament.

graf1

Avui han sortit les dades actualitzades de l’atur a l’Estat. A Catalunya ha pujat un 1,97% repecte el setembre (11.321 persones) amb un total de 587.133 aturats. Al conjunt d’Espanya, l’atur es situa en 4.526.804 persones.

Segons l’Institut Nacional d’Estadística, la població jove dels 25 als 30 anys a Catalunya disminueix progressivament. En sis mesos, molts joves catalans han marxat del pais a buscar feina. I en moltes ocasions, quedar-s’hi per seguir aprenent i desenvolupant els coneixements.

graf2

Un estudi realitzat pel Credit Suisse Reasearch a l’agost d’aquest any, afirma que els Estats més petits són els que es situen en els primers llocs en l’Índex de Desenvolupament Humà, Globalització, Comerç, despeses sanitàries, etc. Segons aquest estudi, Catalunya es situaria 22è en el rànquing de l’IDH, per sobre d’Espanya, França o Regne Unit.

graf3graf4

Amb votació o sense, hi ha dades que cal tenir en compte.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s